zondag 23 oktober 2011

Drakenfeestje - een handleiding

Daan werd vorige week 6 jaar. Ik hoorde hem op school zeggen tegen zijn vriendjes: "Het wordt een drakenfeest!" Maar op de vraag wat je dan doet op zo'n drakenfeest, daar had hij niet direct een antwoord op.

Dus zaten wij met onze handen in het haar. Google leverde niet veel bruikbaars op, de zoektocht naar versiering met draken al evenmin... We zouden dus zelf met de nodige ideeën op de proppen moeten komen.

Na de versiering van de cupcakes om te trakteren op school, zag ik het maken van een drakentaart helemaal niet zitten.


Toen kwam meneer Rendier met het idee om T-shirts te maken voor de gasten met een draak erop. Zo gezegd, zo gedaan. Aan de lopende band maakten we stiekem 's avonds 8 drakenT-shirts.

En dus maakten we er een 'drakenvanger-training' van.
De gasten werden de straat op gestuurd om echte drakenvangers te worden. Telkens vonden ze een ballon met een briefje erin met de uitleg waar ze heen moesten. Er zaten ook enkele opdrachten tussen.

1. Drakenvangers moeten heel goed kunnen sluipen om een slapende draak niet wakker te maken. Stap zo stil mogelijk tot aan de volgende ballon.

2. Drakenvangers moeten goed kunnen zoeken. Zoek alle puzzelstukken en maak de puzzel. (Tekening van een draak in stukken geknipt)

3. Drakenvangers moeten ook heel snel zijn. Elk kind krijgt een staart in zijn broek en moet proberen de staarten van de anderen te pakken zonder zelf zijn staart te verliezen.

4. Het eindspel. Meneer Rendier en ik speelden zelf voor draak en bewaakten de schat. De kids moesten proberen de schat te bemachtigen zonder getikt te worden. Want als ze getikt werden, veranderden ze in steen.
Hiervoor zaten we op een machtige locatie, wat het allemaal nog geestiger maakte.


Het enthousiasme was groot en de draken mochten nog eens alles uit de kast halen om die pagadders te tikken. De ene wat sneller, de ander wat sluwer, maar uitgerekend de enige dame in het gezelschap was ons te snel af en kon de schat pakken!
Nu waren ze volleerde drakenvangers en kregen het drakenvanger-uniform. Wat zagen ze er lekker stoer uit!

Moe maar voldaan trokken we naar huis om drakenbloed (bloedsinaasappelsap) te drinken en drakenschubben (pannenkoeken) te eten.
Het was een echt geslaagd drakenfeest!!!

2 opmerkingen:

  1. Drakenbloed, drakenschubben, drakenvanger-uniforms,... de max! Werden de draken gevangen? Hopelijk zonder teveel bloedvergieten :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi , wat een leuk feestje had je georganiseerd. Vraagje: Hoe maakte he die afdrukken op de t-shirts? Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen